2020-2021

Name
Days
Location
Creative Movement
Creative Movement is a 45-minute class that meets once a week for ages 4 & up. It develops the musicality, motor skills, rhythm, and coordination of young dancers.
Monday
3:45 PM to 4:30 PM
Studio B
Main
Ballet IV
Ballet IV is a 90-minute class for ages 11 & up. Ballet Technique and the ability to take correction are the main focuses of this level. A second ballet class is strongly suggested. Pointe Technique is offered for those given permission by the faculty. The faculty will place dancers at this level.
Monday
4:15 PM to 5:45 PM
Studio A
Main
Beginning Jazz
Beginning Jazz is a 60-minute class that meets once a week for ages 8 & up. Basic Jazz Technique and basic routine choreography are taught at this level. The faculty strongly recommends dancers in this level take at least one ballet class (Ballet II) in addition.
Monday
4:45 PM to 5:45 PM
Studio C
Main
Tap II
Tap 2 is a 45-minute class that meets once a week for ages 9 & up. Basic Tap Technique, sound recognition, and the ability to tap in unison are the main focuses. The faculty recommends Ballet II (or up) immediately before or after to assist in the connection between ballet and tap.
Monday
4:45 PM to 5:30 PM
Studio B
Main
Ballet II
Ballet II is a 75-minute class that meets once a week for ages 8 & up. Basic Ballet Technique is taught as well as self-discipline. A second ballet class is recommended.
Monday
5:45 PM to 7:00 PM
Studio B
Main
Adv. Modern
Advanced Modern is a 60-minute class that meets weekly for ages 14 & up. Principles of contemporary movement technique will be the focus, as well as improvisational skills to strengthen their movement vocabulary. The faculty strongly suggests two years of ballet training as a prerequisite.
Monday
6:00 PM to 7:00 PM
Studio C
Main
Ballet III
Ballet III is a 90-minute class for ages 10 & up. Basic Ballet Technique and the ability to take correction are the main focuses of this level. A second ballet class is highly recommended.
Monday
6:00 PM to 7:30 PM
Studio A
Main
Interm/Adv. Pointe
Beginning, Intermediate, and Advanced Pointe classes are by invitation only and require enrollment in at least two ballet classes per week in addition to Pointe class. This class has a CO-REQUISITE requirement that you must also be enrolled in Intermediate Pointe to enroll in this class.
Monday
7:15 PM to 8:45 PM
Studio B
Main
Interm. Jazz
Intermediate Jazz is a 60-minute class that meets once a week for ages 10 & up. Jazz Technique and routine choreography are the main focuses. The faculty strongly recommends a prerequisite of at least one year of ballet class, in addition to current ballet class (Ballet III or IV) enrollment.
Monday
7:30 PM to 8:30 PM
Studio A
Main
Pre-Pointe
Pre-Pointe is a 30-minute strengthening class, designed as a preparation for Pointe Technique for ages 11 & up. Prerequisite to Beginning Pointe.
Monday
7:30 PM to 8:00 PM
Studio C
Main
Ballet II
Ballet II is a 75-minute class that meets once a week for ages 8 & up. Basic Ballet Technique is taught as well as self-discipline. A second ballet class is recommended.
Tuesday
4:15 PM to 5:30 PM
Studio B
Main
Tap I
Tap 1 is a 30-minute class that meets once a week for ages 6 and up. Basic Tap Technique is taught as well as sound recognition. The faculty recommends Ballet I (or up) immediately before or after to assist in the connection between ballet and tap.
Tuesday
4:15 PM to 4:45 PM
Studio C
Main
Company Class
Tuesday
5:00 PM to 6:45 PM
Studio A
Main
Adult Ballet Session 1
Adult Ballet-Session 1 is a 60-minute class that meets weekly for 10-week sessions (Tuesday 5:45-6:45, Sept. 8 - Nov. 17, 2020). No previous dance training is necessary.
Tuesday
5:45 PM to 6:45 PM
Studio C
Main
Ballet I
Ballet I is a 60-minute class that meets once a week for ages 6 & up. Beginning Ballet Technique is taught, as well as the development of coordination.
Tuesday
5:45 PM to 6:45 PM
Studio B
Main
Ballet I
Ballet I is a 60-minute class that meets once a week for ages 6 & up. Beginning Ballet Technique is taught, as well as the development of coordination.
Wednesday
4:15 PM to 5:15 PM
Studio B
Main
Ballet III
Ballet III is a 90-minute class for ages 10 & up. Basic Ballet Technique and the ability to take correction are the main focuses of this level. A second ballet class is highly recommended.
Wednesday
4:15 PM to 5:45 PM
Studio A
Main
Interm. Modern
Intermediate Modern is a 60-minute class that meets weekly for ages 12 & up. Principles of contemporary movement technique will be the focus, as well as improvisational skills to strengthen their movement vocabulary. The faculty strongly suggests two years of ballet training as a prerequisite.
Wednesday
4:45 PM to 5:45 PM
Studio C
Main
Creative Movement
Creative Movement is a 45-minute class that meets once a week for ages 4 & up. It develops the musicality, motor skills, rhythm, and coordination of young dancers.
Wednesday
5:30 PM to 6:15 PM
Studio B
Main
Advanced Pointe
Beginning, Intermediate and Advanced Pointe classes are by invitation only, and require enrollment in at least two ballet classes per week in addition to Pointe class.
Wednesday
6:00 PM to 7:30 PM
Studio C
Main
Beginning Pointe
Beginning, Intermediate and Advanced Pointe classes are by invitation only, and require enrollment in at least two ballet classes per week in addition to Pointe class.
Wednesday
6:00 PM to 7:30 PM
Studio A
Main
Interm. Pointe
Beginning, Intermediate and Advanced Pointe classes are by invitation only, and require enrollment in at least two ballet classes per week in addition to Pointe class.
Wednesday
6:15 PM to 7:30 PM
Studio B
Main
Adv. Jazz
Advanced Jazz is a 60-minute class that meets once a week for ages 12 & up. Advanced Jazz Technique in addition to monthly routines are the main goals. The faculty strongly recommends a prerequisite of at least three years of ballet class, in addition to current ballet (Ballet V or VI) enrollment. The faculty will place dancers at this level.
Wednesday
7:45 PM to 8:45 PM
Studio A
Main
Intro To Ballet III
Intro to Ballet III is a 60-minute class for beginning students ages 10-16 with little or no ballet experience.
Thursday
4:15 PM to 5:15 PM
Studio B
Main
Progressing Ballet Technique
Progressing Ballet Technique is a 60-minute class. PBT is the brainchild of Marie Walton-Mahon. Melissa Schoenfeld and Brianna Hagar have been certified by Ms. Walton-Mahon to teach this cross-training for dance class. It is a creative way to use exercise balls and Thera-bands to access muscles in the core and legs to enhance dance training and performance. This class is for ages 10 and up and there is a $15 equipment fee.
Thursday
4:15 PM to 5:15 PM
Studio A
Main
Ballet IV
Ballet IV is a 90-minute class for ages 11 & up. Ballet Technique and the ability to take correction are the main focuses of this level. A second ballet class is strongly suggested. Pointe Technique is offered for those given permission by the faculty. The faculty will place dancers at this level.
Thursday
5:15 PM to 6:45 PM
Studio B
Main
Ballet V
Ballet V is a 90-minute class for ages 12 & up. Intermediate Ballet Technique along with the ability to dance in a group are the focuses of this level. Pointe Technique is offered for those given permission by the faculty. Three classes a week are strongly suggested. The faculty will place dancers at this level.
Thursday
5:15 PM to 6:45 PM
Studio A
Main
Intro To Modern
Intro to Modern is a 45-minute class that meets weekly for ages 9 & up. This class is designed to introduce a new style of movement to dancers who have had only ballet training.
Thursday
5:15 PM to 6:00 PM
Studio C
Main
Beginning Modern
Beginning Modern is a 45-minute class that meets weekly for ages 10 & up. Principles of contemporary movement technique will be the focus, as well as improvisational skills to strengthen their movement vocabulary. The faculty strongly suggests one year of ballet training as a prerequisite.
Thursday
6:00 PM to 6:45 PM
Studio C
Main
Adult PBT-Session 1
Adult Progressive Ballet Technique (ball class)-Session 1 is a 60-minute class that meets for 10-week sessions (Thursday 7:00-8:00 p.m., Sep. 17 – Dec. 3, 2020.
Thursday
7:00 PM to 8:00 PM
Studio B
Main
Hip Hop II
Hip Hop II (ages 11 & up) is a 60-minute class that meets once a week for ages 11 and up with previous experience. Expands on the original Hip Hop Elements. A ballet and/or jazz class is strongly recommended in addition to Hip Hop.
Friday
4:15 PM to 5:15 PM
Studio A
Main
Hip Hop I
Hip Hop I (8-10 yrs old) is a 45-minute class that meets once a week for ages 8 and up. Basic Hip Hop Elements are introduced. A ballet and/or jazz class is strongly recommended in addition to Hip Hop.
Friday
5:15 PM to 6:00 PM
Studio A
Main
Company Class
Saturday
10:00 AM to 11:45 AM
Studio A
Main
WAB II Class
Saturday
10:00 AM to 11:30 AM
Studio B
Main


Powered by: DanceStudio-Pro.com